Ιατρικά αποτελέσματα των Ορθοπαιδικών προϊόντων

Τα Ορθοπαιδικά προϊόντα  χρησιμοποιούνται και για αποκατάσταση και για αθλητιατρική χρήση, και

παρέχουν πολλά θετικά πλεονεκτήματα. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι:Θερμότητα


Πορώδη υφάσματα όπως το
Neoprene ή άλλα υφαντά ελαστικά υφάσματα περιορίζουν τη θερμότητα του σώματος πάνω από την περιοχή όπου το Ορθοπαιδικό προϊόν έχει εφαρμοστεί. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό, δεδομένου ότι αυξάνει τη ροή του αίματος σε τοπικό επίπεδο. Οδηγεί επίσης σε μια αυξημένη απόκριση και την αντίδραση από τους μυς, καθώς δημιουργεί ένα αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό αποτέλεσμα. Η αναλγητική δράση είναι σημαντική δεδομένου ότι επιτρέπει δραστηριότητα η οποία αυξάνει την κίνηση της άρθρωσης. Ένα Ορθοπαιδικό προϊόν μπορεί επίσης να διατηρήσει  τη θερμότητα των μυών μετά από κάποια δραστηριότητα.

 

 

Υποστήριξη και συμπίεση

 

Μετά από έναν τραυματισμό η άρθρωση γίνεται ασταθής και είναι δύσκολο να έχουμε μια κανονική λειτουργία της. Η χρήση ενός κατάλληλου ελαστικού Ορθοπαιδικού προϊόντος παρέχει συμπίεση πάνω στό μέρος του σώματος που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος. Αυτό επίσης δημιουργεί  ένα δεκτικό αίσθημα που προειδοποιεί τον οργανισμό για να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο τραυματισμένο μέρος του σώματος. Η μυϊκή ανταπόκριση αυξάνεται και βελτιώνεται με την χρήση ενός Ορθοπαιδικού προϊόντος.  Ένα Ορθοπαιδικό προϊόν επιτρέπει δραστηριότητες που χωρίς αυτό θα ήταν πολύ οδυνηρές.

 

 

Προστασία


Ένα Ορθοπαιδικό προϊόν μπορεί επίσης να παρέχει φυσική προστασία. Μύες και τένοντες με φλεγμονή είναι ευαίσθητοι στην πίεση και στα χτυπήματα. Το
Neoprene απορροφά την πίεση και προστατεύει την περιοχή. Αυτό  μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε τις δραστηριότητες φορώντας ένα Ορθοπαιδικό προϊόν που δεν θα τολμούσατε χωρίς αυτό. Σε αθλήματα επαφής χρησιμοποιούνται ενισχυμένα Ορθοπαιδικά προϊόντα και αρθρώσεις για την προστασία των αθλητών.

 

Αίσθηση θέσης άρθρωσης - Ιδιοδεκτικότητα


Η νευρομυϊκή αλληλεπίδραση είναι πολύ περίπλοκη και δεν είναι γνωστή η πραγματική της λειτουργία. Οι τένοντες και οι σύνδεσμοι είναι γεμάτοι από μικρούς υποδοχείς που μπορούν να αισθανθούν τη θέση της άρθρωσης. Οι υποδοχείς στέλνουν σήματα στο νωτιαίο μυελό και στον εγκέφαλο, ο οποίος στη συνέχεια ενεργοποιεί τους μυς που μπορούν να αλλάξουν τη θέση, να σταθεροποιήσουν, να εκτείνουν ή να κάμψουν την άρθρωση. Αυτή η δυνατότητα – ιδιοδεκτικότητα είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει σωστά το σώμα. Ένας τραυματισμός σε έναν τένοντα ή σύνδεσμο μπορεί να μειώσει την απόδοσή του και την λειτουργικότητα του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αργήσει λίγο να σταλεί το μήνυμα και οι μύες να λαμβάνουν το σήμα  πολύ αργά για να σταθεροποιήσουν την άρθρωση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει υψηλός κίνδυνος για έναν εκ νέου τραυματισμό. Περαιτέρω οι τραυματισμοί θα οδηγήσουν σε ακόμη πιο αργή ανταπόκριση και χειρότερη ικανότητα ιδιοδεκτικότητας .

 

Ένα Ορθοπαιδικό προϊόν μπορεί να διεγείρει τους υποδοχείς του δέρματος, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν 

μέρος της λειτουργίας των υποδοχέων των συνδέσμων και των τενόντων. Αυτή η  διέγερση οδηγεί σε    

     μια καλύτερη αίσθηση της θέσης της άρθρωσης . Αυτό μπορεί επίσης να αποτρέψει ένα καθοδικό σπιράλ με επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς.

 

 

 

Πρόληψη

 

Η αποτελεσματικότητα της πρόληψης των τραυματισμών με τη χρήση Ορθοπαιδικού προϊόντος είναι δύσκολο να αποδειχθεί . Αρκετές μελέτες έχουν γίνει για ενισχυμένους και πιο προηγμένους κηδεμόνες γονάτου , ωστόσο , τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι η συχνότητα εμφάνισης των τραυματισμών είναι λίγο πολύ η ίδια με ή χωρίς κηδεμόνα. Αυτό ισχύει μόνο για ένα γόνατο που δεν έχει τραυματιστεί ποτέ.  Αντιθέτως , τραυματισμένα γόνατα μπορούν να επωφεληθούν από τις θετικές συνέπειες ενός κηδεμόνα για να αποτραπεί η επανάληψη ενός τραυματισμού. Η αυξημένη αίσθηση της θέσης της άρθρωσης παρέχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του μέρους του σώματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την επίδραση θέρμανσης που κάνει τους τένοντες και τους μυς πιο ελαστικούς, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμών. Είναι πολύ σημαντικό να σπάσει ο κύκλος ενός καθοδικού σπιράλ επαναλαμβανόμενων τραυματισμών. Ένας κηδεμόνας μπορεί επίσης να βοηθήσει να διασφαλιστεί η σωστή θέση μιας άρθρωσης . Το πρόβλημα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα συνήθως προκαλείται από τον ύπνο με λυγισμένο καρπό. Αυτό αυξάνει την πίεση που ασκείτε στα νεύρα του καρπιαίου σωλήνα. Ένας νάρθηκας καρπού μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η λαθεμένη θέση του καρπού που προκαλεί τον πόνο και το πρόβλημα.

 

 

Η προσδοκία επίδρασης - Placebo

 

Σε όλες τις ιατρικές θεραπείες, στα φάρμακα ή και σε άλλες μορφές θεραπείας,  έχουμε το λεγόμενο φαινόμενο "προσδοκία" ή placebo - εικονικό φάρμακο. Η προσδοκία σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα χωρίς καμία ιατρικά αποδεδειγμένη θεραπεία. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό. Αντιθέτως, η επίδραση του placebo είναι πολύ σημαντική γιατί ο ασθενής έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση.


Ένα Ορθοπαιδικό προϊόν μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και έτσι θα μπορείτε να εκτελείτε δραστηριότητες που δεν μπορούσατε να κάνετε χωρίς αυτό. Παλαιότερα σε πολλούς ασθενείς με οξεία οσφυαλγία έλεγαν να μείνουν στο κρεβάτι έως ότου σταματήσει ο πόνος.  Σήμερα προτείνουμε δράση και μια ζώνη μέσης ως στήριξη προκειμένου να είναι σε θέση να εκτελούν τις φυσιολογικές λειτουργίες. Αυτό βοηθάει στο να παραμείνουν δραστήριοι, να προλάβουν την εξασθένηση των μυών και να μειωθεί ο πόνος χωρίς τη λήψη φαρμάκων.

 

O οδηγός αυτός γράφτηκε για να εξηγήσει πώς λειτουργούν τα Ορθοπαιδικά προϊόντα. Όταν έχετε τραυματισμό είναι σημαντικό να μάθετε την αιτία του. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποτρέψετε τον ίδιο τραυματισμό στο μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ζητάτε  ιατρική συμβουλή αν ο τραυματισμός δεν βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.

 

 

Aναζήτηση
Λέξεις Κλειδία
Πλήθος Εγγραφών
Προβολή
Ταξινόμηση
collapse
Δεν υπάρχουν αλλά πρoϊόντα
© Copyright ADCO Orthopaedics Ltd Pegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology